Vizualizacija potiče od latinske reči vizija (l. visio, videre).
Vujaklijin Leksikon – sanjarenje, viđenje, gledanje, predstava koju smatramo, u polusnu ili u hipnotičkom stanju; za stvaran opažaj; prikaz ili vizuelizacija je proces korišćenja mašte ( „moja mašta, stvara svašta“).

Znate li da je vizualizacija na rođenju svima data na dar kao prirodna sposobnost.

Dar beskrajnih mogućnosti .

Sve što vidimo oko sebe, čujemo ili osećamo je stvoreno dva puta.
Prvi put je  to neko zamislio ( i o istom se tada pričalo kao o vizionaru, zanesenjaku, sanjalici), drugi put je to ostvario, napravio (i potom se pričalo o osobi koja živi svoje snove).

Ukoliko su vaši ciljevi još uvek samo snovi, evo jednog od konstruktivnih alata ka ostvarenju istih.

Opustite se i dozvolite sebi da zamišljate šta bi bilo drugačije kada biste ostvarili svoj cilj (san)…

Vaš cilj može biti bilo kog nivoa – fizičkog, emocionalnog, mentalnog ili duhovnog.

Vi tačno znate šta je to, bilo da zamišljate novu kuću, stan ili novi posao…

Ukoliko je ono sto želite, npr. stan, idite i korak dalje – obojite ga, sredite po sopstvenoj želji i u tome budite kreativni, izaberite  sobe i rasporedite čak i nameštaj po svojoj volji.
Zamišljajte sebe sa ključem, kako baš u tom stanu na vratima postavljate pločicu sa vašim imenom.
Uživajte u zamišljanju ispijanja čaja ili kafe iz odabrane šoljice, dok kroz prozor posmatrate novo okruženje.
Sada kada ste u tome uspeli, možete se  voljno prepustiti i osećanjima – naime –  vi čak mozete sebi da priuštite i doživljaj te „buduće realnosti“.

Ili ukoliko je novi posao vaš cilj, dozvolite sebi da zakoračite u podržavajući osećaj dok zamišljate sebe sa nekim novim kolegama, kako sigurno i staloženo, rešavate izazove.

Znate li da vizuelizacijom mozete sebi ne samo da ulepšate zivot, već i da poboljšate pamćenje i razvijete sposobnost za usvajanjem i učenjem novih stvari.

Vizuelizicija ili maštanje se poistovećuje sa intenzivnim opuštanjem  i meditacijom koja je itekako učinkovita za naš celi sistem ( um+telo+emocije) čineći nas opuštenijim i punim pozitivne energije.

Postičemo vas i ohrabrujemo da je isprobate, a potom i praktikujete svakodnevno – dopisujući sve ono što želite, ono o čemu sanjate.

Zakoračite stepenicama uspeha i ostvarenju samo vaših ciljeva.