URADI PRAVU STVAR IZ PRAVOG RAZLOGA, I TO NA PRAVI NAČIN (je suština življenja ispunjenog života)

Koliko smo uspešni, nije samo pitanje to je i odgovor na pitanje kakve su nam navike? Znate li da postoje neka istraživanja koja kažu da 95 % našeg uspeha definišu navike. Navike su izuzetno važni, nesvesni obrasci ponašanja (koje smo tokom odrastanja, vremenom usvojili).

To do lista

U gotovo svim knjigama samopomoći pominje se termin: „programiranje ciljeva“, ili pravilno postavljanje ciljeva, kao ključ svakog uspeha. I sama sam isprobavala razne modele, koje sam shodno potrebama prilagođavala: nedeljnom, mesečnom, do leta, onda sam počela da ih „pakujem“ u foldere „poslovni“, „privatni“, smišljajući čak i podgrupe. I možda i vi imate to iskustvo, onaj osećaj kada vam baš sve ide onako kako ste isplanirali, pa se tako i neki ciljevi ostvarili, a ja sam čak i zaboravila da sam ih zapisala kao ciljeve. Tek tako – ostvareni, sa takvom lakoćom, da nije bilo upravo ovog pisanja kao podsetnik, bili bi samo zadaci na nekoj „to do“ listi.

Sindrom odložene sreće

A ima i onih koje sam stalno odlagala, nikako da započnem, čekaju „ponedeljak“, čekaju da se ustali lepše vreme… Čekaju da ojačam, da skupim hrabrost, jer, očigledno nije lako boriti se protiv starih i dobro ukorenjenih navika, koje mi samo odmažu da napravim taj prvi korak. Ponekad sam imala utisak da sve moguće i nemoguće  prepreke stoje samo na mom putu; na putu između mene i mog cilja, i samo čekaju svoj trenutak, ne bi li proverili koliko mi je stalo, ili koliko sam uporna, disciplinovana, ili kakav mi je karakter, snaga, fizička kondicija, ili nešto još?!

Dešavalo se, sećam se da sam se par puta i predomislila, i shvatila da mi određeni cilj više i nije važan, jer su se promenile neke okolnosti; i priznajem, mučilo me je to kao neki nedovršeni posao, kao dato obećanje koje je nemoguće ispuniti. I dugo se provlačio čak i onaj osećaj „mogla sam“. Toliko krivice, da mi se prosto zamutio pogled na trenutak izbora, onog mog, ličnog. I gde je tu onda lični razvoj, pitam se, i kako promeniti taj osećaj obaveze i dužnosti prema nečemu što mi više nije važno!?

Svaki program samopomoći, gotovo svaka edukacija ili seminar govori o nekim novim, dobrim, nadasve, korisnim navikama, usvajanju određenim veština, u suštini to znači izazov po izazov i eto potrebe za definisanjem ciljevima.

Svet u kome se snovi ostvaruju

Kroz coaching sesije često se pojavljuju klijenti koji jednostavno nemaju ciljeve, ne umeju da vizualizuju, ili  imaju cilj, ali nemaju motiv, ne znaju šta je goruća želja…

Da bi zaista alati za ciljeve „radili“ pre bilo kog uputstva, evo nekih pitanja koja vam mogu biti korisna.

 • Da li živite baš onako kako želite, radite baš ono što volite, ili ono što mislite da bi trebalo da radite?
 • Jeste li skloni maštarenju, ili ste čovek od zadatka?
 • Da li vam se dešava da vas sve nervira, jer su vam gotovo svi dani isti?
 • Niko vas ne razume, kao da govorite kineski?
 • Kada ste zaista poslednji put razmišljali o nečemu što vas usrećuje i veseli?
 • Jeste li skoro radili baš to što vas usrećuje i veseli?
 • Da li ste neko ko odlaže nešto važno (kao npr. sopstveni život) dok  čeka i samo priča: da smrša, da počne sa zdravom ishranom, i  samo dok…

Ako ste na minimum jedno pitanje odgovorili sa NE, ovo je program za vas

NLP Basic

Postoje još samo 3 pitanja koja će vam biti od velike pomoći da shvatite zašto principi funkcionišu na određen način; svaki put kada pomislite na CILJ:

 1. ŠTA je to što želite da postignete?

Šta pitanje  – je zasnovano na unapređenju kvaliteta  života

 1. ZAŠTO to želite?

U ovom odgovoru – leži sva motivacija, goruća želja i energija

 1. KAKO ću to da postignem?

Koji su to principi i strategije  koje bi mi omogućile da ostvarim svoj cilj?

 

Upoznajte novi svet – SVET U KOME SE SNOVI (CILJEVI) OSTVARUJU UZ POMOĆ  NLP METODOLOGIJE.

Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

  Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

   Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

    Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

     Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

      Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

       Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

        Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali