[av_heading heading=’Sedmi modul’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=“ subheading_active=“ subheading_size=’15’ padding=’10’ color=“ custom_font=“ admin_preview_bg=“][/av_heading]

[av_textblock]

Sedmi modul

Sedmi modul NLP Praktičarskog treninga održan je 16 i 17. marta 2019. god. Trening je vodila trener Tamara Vlahović, asistenti su Slađana Galuška i Vesna Protulipac.

Na početku modula radili smo evaluaciju dosadašnjih NLP učenja, a učesnice su konstatovale da ukoliko žele da žive srećan i ispunjen život, sve što treba je da koriste strategiju „svakodnevno radi posvećeno i na sebi“. Podelile su i iskustva pisanja eseja, koji je jedan od zadataka za sertifikaciju.

Naziv ovog modula je „Uspeh“ pa su učesnice razmišljale i definisale šta za svaku od njih znače pojmovi uspeh i sreća, kao i kako one slave svoje uspehe. Proslaviti uspeh je jednako važno kao i ostvariti ga – tako izbegavamo zamku našeg uma koji neproslavljen uspeh počne da podrazumeva.

Pored teme uspeha na treningu smo se bavili okvirima – kakvi sve okviri postoje, koliko je važno prepoznati okvir koji smo usvojili, a onda i način kako ga možemo promeniti. Kroz vežbe učesnice su došle do zaključka da postavljanjem novog okvira, zapravo, izlaze iz svojih ograničavajućih uverenja, menjaju fokus sa svojih mana na svoje vrline i novim okvirom same sebi postaju najbolji prijatelji.

Drugog dana modula bavili smo se submodalitetima i polaznice su otkrile da promena submodaliteta dovodi do promene osećanja.

Učesnice su izašle iz zone komfora i bile i u ulozi asistenata, vodile su jedna drugu kroz vežbu i uvežbavale otvorenost čula, fleksibilnost i davanje povratne informacije.

Na kraju modula buduće praktičarke su napravile svoje lične formule uspeha.

Vesna Protulipac

[/av_textblock]

[av_gallery ids=’1950,1949,1948,1947,1946,1945,1944′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ admin_preview_bg=“]