Kreativna osoba je sretna osoba, to vam je jasno, zar ne? Ono što vam možda i nije jasno ili niste o tome do sada razmišljali je da kreativnost nije slučajni dar darovan samo nekim sretnim pojedincima, nekim drugim ljudima. Kreativnost je u svima nama, uvek je tu, samo smo je zaboravili.
Kad smo bili klinci bili smo jako kreativni u svim segmentima života, improvizovali smo, maštali, učili sve veštine kojih smo se mogli dosetiti i onda se jednostavno desio život. Potisli smo svoju maštu, svoje snove, svoje mogućnosti i krenuli rutinski da radimo ono što bi trebalo da radimo.
Kao i svaka veština i kreativnost se može naučiti i razviti. Važno je shvatiti da je, kao i za svaku drugu veštinu potrebno vreme, istrajnost i želja da to stvarno i naučimo, savladamo. Svaka veština je u stvari određena radnja koja u početku zahteva svestan napor da se savlada, zatim prelazi u automatizam i sreću dok radimo ono što volimo i što nas ispunjava. Tad se javljaju i mnoge nove ideje, jer smo savladali osnovno i mnogo vise razmišljamo o novim mogućnostima.
Za vas imamo sjajne vesti. Svakog sledećeg ponedeljka osmislićemo razne ideje kako bi vi sami mogli da razvijete svoju kreativnost, da probudite svog kreativca koji je tu negde u vama. Koji samo čeka da ga se setite, da mu se obratite i on će doći sa sjajnim novim idejama i pružiti radost.
Nije bitna koja vrsta kreativnosti, šta ćete kreirati, stvoriti svojim rukama. Bitno je da svom umetniku koji uspavano leži u vama posvetite malo pažnje, da mu se obratite.
I javiće se, taj zaboravljeni umetnik, srećan da radi nešto kreativno, naći će već i oblast u kojoj je najbolji jer će tu najviše uživati. Da li je to crtanje, pisanje, muzika, ples…
Vaše je samo da mu dopustite da se izrazi!