KOUČ vs. PREDUZETNIK

 

program prve pomoći > male stvari > velike promene

Puno se priča o inovativnom  koučing biznisu.  Iako mnogi često govore da je kouč  „savetnik za lični i profesionalni razvoj“ –   da se razumemo odmah na početku „kouč“- nije savetnik. (coach – reč engleskog  porekla  – trener sportskih veština; onaj ko podržava nekog sportistu kao pojedinca ili ceo sportski tim).

Danas je gotovo nezamislivo da uz  ličnu sreću i poslovni uspeh mnogih poznatih ličnosti ne pripišemo i pomoć  partnera iz senkekouča. Iako se još uvek nedovoljno priznaje, čak i potcenjuje rad istih, danas je veoma  važna koučing kultura.

Nastala iz potrebe, prvenstveno  da osnaži pojedinca. Koučing kultura  u osnovi ima  light motiv da pomogne ljudima širom sveta da se svakoga dana izbore sa nekom  preprekom u svom životu. Te iste prepreke se uspešno prevazilaze  uz određene alate, tehnike, definisanju mogućnosti i ciljeva, pronalaženju podrške, otkrivanju potencijala, promenom ograničavajućeg ponašanja, i naravno,  konkretnom podrškom i praćenjem  akcionih koraka ka željenoj promeni. Sve nabrojano je  timski rad –  rad kouča u saradnji sa klijentom. I kako je za sve nabrojano  potrebno vreme, ono, koje u koučingu nazivamo  proces, spontano, usled velikih promena u vremenu tranzicije, stvorili  su se i uslovi za  koučing (kao) biznis

Ono što vam niko nije rekao – trebaju vam struktura i strategija

Sadašnji i budući koučevi, pre no što uopšte odlučite da se bavite koučingom, profesionalno, (jer amaterski zapravo svi to radimo,  na nivou  draga Saveta, uverite se da li  stvarno imate mogućnosti da ispunite svoj zadatak. Mnogi kreću  grlom u jagode, i ne znajući u šta se upuštaju. I džaba onda sav napor, potrošeno vreme, silna energija, i ono malo bogatstvo potrošeno na edukacije, džaba i strast i želja da se radi posao iz snova, jer  kad se izgubi pravac,  neizbežno se gubi i fokus.  Umesto ka  cilju, kreću lutanja, danonoćna  tumaranja kroz  nepregledni lavirint sopstvenih htenja i potpune nesposobnosti donošenja odluka. Lako  prepoznajem one koji  će večno ostati na nivou „entuzijaste“ jer žele da spašavaju svet na uštrb sebe!

Umesto da spašavaš svet, spasi sebe.

 

Više se ne dovodi se pitanje, to što se poseduju  razni sertifikati, koji podrazumevaju i  korišćenje alata da nekoga  „spasimo“, već je  ključno pitanje, pre svih pitanja: šta je vaš lični cilj? Pa tako, dok razmišljate o odgovoru na postavljeno pitanje,  ukoliko želite  posao koji je samoodrživ, trebaće vam nešto  više od entuzijazma, energije i poletnosti, trebaće vam struktura i strategija. A to naravno, podrazumeva vreme i napor da bi se sve što kažete ili uradite usaglasilo sa onim, samo vama poznatim odgovorom koje se nadovezuje na prethodno postavljeno  pitanje – zašto ste postali „kouč“?

Lepo je sanjati i koliko god da je san inspirativan, ukoliko se ne ostvari ostaje samo san.

Da li znate da statistika kaže da preko 90% novosnovanih preduzetnika propadne u prve tri godine.

Želite li da pobedite ove brojke?

Možete dati  svom snu strukturu – biznis je struktura – biznis je sistem određenih procesa neophodnih za uspeh i održivost.

Kouču je potreban kouč, posebno kada postane rob svog biznisa u razvoju!

> Znaš li šta ćeš biti kad porasteš?

> Ko je od vas maštao da će biti preduzetnik?

Svi smo mi bića u procesu razvoja, postavlja se pitanje: kad odlučujete ko je glavni?

Kouč ili Preduzetnik?

Kad odlučujete ko preuzima odgovornost, a ko napreduje u karijeri? Kouč ili Preduzetnik?

 Nije cilj tamo gde  treba da stignete, već  je start ono gde odlučujete da  morate da krenete!

 Odustanite na vreme

 

Svesni ste i sami, da biste postali sertifikovan  kouč – da je  potrebno vreme i izuzetna posvećenost; a  da biste postali uspešni u koučing biznisu, potrebno je da imate još neku  veštinu: usaglašenost kroz vaš lični proces – choice, chance, change.

Koja je vaša Priča?
Živite li vi  svoju priču?

Oduvek lične priče i preporuke mnogo  znače . To je deo strukture uspešnog biznisa.  Mišljenje nama važnih osoba se računa.
( činjenica da niko nije imun na efekat koji u nama izaziva, neko koga poznajemo ili neko za koga osećamo da mu možemo verovati, jer povremeno i sami sumnjamo, pa iz nekog razloga drugi znaju više od nas)

Svako ima neku  priču – svi zaslužujemo da nas neko čuje

Koučing je lična stvar. Preduzetništvo ne mora da bude.

Imate li vi svoj komplet prve pomoći na putu razvijanja sopstvenog održivog  koučing biznisa,  posebno, ukoliko mislite da sami  možete da vučete sve konce i pritiskate sve dugmiće neophodne da bi vaš preduzetnički  biznis funkcionisao?

Integrative Coaching Concept (ICC)™ ili program prve pomoći osmišljen je  da bude dovoljno jednostavan da svako može da ga koristi.  #mylife  #myconcept je set alata koji vam može pomoći da živite svoju autentičnost i pritom  zarađujete. Nastao je iskustveno na putu razvoja  mog preduzetničkog   biznisa i mene kao life&business coach-a.

Moj CILJ je, tokom svih ovih godina iskustva kao trenera razvojnih veština,  da vas inspirišem da radite stvari koje VAS inspirišu.
Da vas podržim da otkrijete svoje potencijale i da razvijete neophodne veštine koje će vam pomoći u svakodnevnom životu, preduzetničkom posebno.

Više informacija o detaljima vezano za treninge  u Beogradu i Novom  Sadu:

Tel: ‎+38163288626
info@lifeandmindstudio.com

Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

  Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

   Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

    Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

     Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

      Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

       Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

        Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali