Seminar „Časovi razumevanja i radosti“ održan je po četvrti put 9 i 10. februara 2019. za vaspitače predškolskih ustanova Beograda u vrtiću „Kraljica Marija“, PU „Savski venac“.

Seminaru je prisustvovalo 30 vaspitača, 29 iz vrtićkih grupa i 1 iz bolničke grupe. Predavači su bile autorka seminara Tamara Vlahović i realizatorka Dušanka Jovičić.

Program je realizovan u skladu sa predviđenom satnicom i planiranim temama po danima. Prvog dana su obrađene teme: Časovi razumevanja i radosti, Sličan se sličnom raduje, Šta je ono što najbolje znaš da radiš i Hajde da pričamo nove priče, a drugog Kako izvući najbolje od sebe, Oblikuj svoj život, Postani sam sebi najbolji prijatelj i Mogu da budem sve što želim.

Uz izlaganje i prezentaciju bilo je i mnogo interaktivnih vežbi. Svaki učesnik je imao i radni materijal – skriptu sa vežbama.

Koliko je seminar značajan za učesnike, pokazuju njihove reči da, osim što su aktivnosti tokom obuke deo celoživotnog učenja, sadržaj doprinosi pojačavanju samopouzdanja i osnaživanju za promene u ličnom i profesionalnom životu.

Neki od komentara su:

„Radujemo se budućnošću sa novim znanjem.“

„Seminar mi daje priliku da poletim u život.“

„Inspirisana sam za uspešniju komunikciju.“

„Promenili ste mi pogled na svet.“

 

Nakon obuke učesnici će se priključiti već postojećoj grupi na FB. U skladu sa programom obuke oni će tokom narednih meseci, do kraja maja 2019. godine, procenjivati koliko su uspešno integrisali sadržaj obuke i primenjivali veštine i tehnike postavljanja ciljeva, fleksibilnosti i komunikacije u ličnom i poslovnom životu.

Polaznici prethodnih obuka su već pokazali da svaki pojedinac može da unapredi svoju svoju ličnu i profesionalnu komunikaciju i brže i jednostavnije ostvari željeni cilj.

 

Primenu naučenog na seminaru, autorka i realizatorke će pratiti kroz priloge polaznika i odgovore na pitanja iz upitnika.