Da li ti upravljaš svojim mislima ili one kontrolišu tvoj život?

Pitali ste me čime se bavim na edukacijama.

Otkrivanjem „čvorišta“ u ljudskom ponašanju, otkrivanjem ljudske dinamike i potreba. I kako to da je neko uspešniji i sve mu ide od ruke, i da li je možda rođen pod srećnom zvezdom, ili ne?

Fokus je ključna reč koja pravi razliku između onoga gde smo sada do onoga gde želimo biti. Samim tim je i odgovor na prethodna pitanja.

Fokus je poput lasera precizan, snažan, moćan, i on je taj koji nam daje snagu da usredsredimo sve svoje sposobnosti kako bi savladali sve prepreke i unapredili bilo koju životnu sferu. Kada smo fokusirani, mi smo posvećeni, ponašamo se kao da smo zaljubljeni, razvijamo se kao neko ko želi biti bolja osoba, imamo svest o sebi o svojim nedostacima, svojim slabostima i odlučno donosimo odluku da ih unapredimo, kako nas ne bi kontrolisale u razmišljanju, osećanjima i stanjima ili pak delanju, tj. pokretima. Svesni smo šta želimo da unapredimo, i spremni smo da „platimo cenu“ kako bi smo unapredili to što želimo.

A kako je u životu?

Najčešće se bavimo nevažnim stvarima, svim onim što ne želimo i nećemo, držimo svoj život i svoje mogućnosti na odstojanju fokusirani na sve ono što ne želimo i počinjemo da se bavimo drugima, kako bi ih popravili, unapredili nešto kod njih, jer znamo da bi nama bilo lakše kada bi se promenili. Nesvesni šta činimo, ali jednako uporni u nastojanju da drugi moraju da se promene, ne shvatajući da na posletku baš to i baš ti drugi oblikuje naše razmišljanje i naše ponašanje.

Pitanje iznad svih pitanja je šta je to što mogu danas učiniti, uraditi, (JA) a što može promeniti trenutnu situaciju, stanje, razmišljanje?

Share This Post!

Arhive

Kategorije

Pridruži se trenerima razvojnih veština

Postani deo NLP programa i budite lider u svojoj profesionalnoj oblasti.