Budi u toku – 4. deo

[fusion_builder_container admin_label=“Content“ hundred_percent=“no“ equal_height_columns=“no“ menu_anchor=““ hide_on_mobile=“no“ class=““ id=““ background_color=““ background_image=““ background_position=“left top“ background_repeat=“no-repeat“ fade=“no“ background_parallax=“none“ enable_mobile=“no“ parallax_speed=“0.3″ video_mp4=““ video_webm=““ video_ogv=““ video_url=““ video_aspect_ratio=“16:9″ video_loop=“yes“ video_mute=“yes“ video_preview_image=““ border_size=“0px“ border_color=““ border_style=“solid“ margin_top=““ margin_bottom=““ padding_top=““ padding_right=““ padding_bottom=“80px“ padding_left=““][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=“2_3″ layout=“2_3″ spacing=“5%“ center_content=“no“ link=““ target=“_self“ min_height=““ hide_on_mobile=“no“ class=““ id=““ background_color=““ background_image=““ background_position=“left top“ undefined=““ background_repeat=“no-repeat“ hover_type=“none“ border_size=“0″ border_color=““ border_style=“solid“ border_position=“all“ padding_top=““ padding_right=““ padding_bottom=““ padding_left=““ margin_top=“0px“ margin_bottom=“40px“ animation_type=““ animation_direction=“left“ animation_speed=“0.1″ animation_offset=““ last=“false“ first=“true“][fusion_text columns=““ column_min_width=““ column_spacing=““ rule_style=“default“ rule_size=““ rule_color=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““ animation_type=““ animation_direction=“left“ animation_speed=“0.3″ animation_offset=““]

Zašto je važno da učimo, svakodnevno?

Nije važno koliko se brzo krećemo, važnije je kuda smo krenuli!

Stvarno otkrivanje i razumevanje svojih želja i potreba daje smisao i određuje kontekst mestu na kome se trenutno nalazimo, kao i onom mestu na koje želimo da idemo.

Određene stvari su neophodne da bi se svaki zdrav čovek osećao ostvareno i zadovoljno. Ako ne otkrijemo koje su to stvari, bićemo „zarobljeni“ i fokusirani na sve ono što se dešava mimo naše kontrole, na šta naravno nemamo uticaja, jednako kao i na sve što nazivamo „sudbinom“.

Možda nikada do sada niste razmišljali na ovaj način, ali poznavanje sebe predstavlja najvažnije učenje.

Ukoliko ne poznajemo sebe i svoje potrebe, ne razumemo ih, ne znamo da ih komuniciramo, neretko smo skloni da se osećamo nepotpuno, često prazno i uglavnom nezadovoljno. Ta osećanja umeju da potraju toliko da zaboravimo da se radujemo, smejemo, veselimo. Naizgled ničim izazvano, lako nam pređe u manir da smo neraspoloženi i namršteni, iako nam nije takva „priroda“.

Naša priroda je da učimo, otkrivamo i krećemo se.

Osnovne potrebe su potreba za hranom, odećom, mestom stanovanja, materijalnim bogatstvom i predstavljaju našu suštinsku, fizičku potrebu.

Ono što najviše želimo i čemu svi težimo, ranije ili kasnije je potreba da volimo i budemo voljeni, da pripadamo nekome (negde), što predstavlja socijalnu potrebu.

Znamo onu narodnu da se „čovek uči dok je živ“, što je zapravo naša mentalna potreba da rastemo i da se razvijamo, da otkrivamo sebi i svetu svoje potencijale.

Postavljanje pitanje smisla, našeg postojanja, usklađenosti a onda i otkrivanje sopstvene svrhe je naša duhovna potreba.

Otkrivanje potreba i način zadovoljenja istih je ključna u razumevanju zašto činimo ono što činimo.

Razumevanje svog tempa i dinamike u tome prednjači, jednako kao i prepoznavanje navika, bile one korisne ili ne, motiva, uverenja i stavova.

Sve to nas zapravo vodi ka pravilnom postavljanju ciljeva. Principi koji slede su univerzalni, bilo da želimo profesionalni razvoj ili lični, bilo da želimo da smršamo, ojačamo mišiće ili poboljšamo kondiciju. Apsolutno ista pravila važe. „Princip je isti, sve su ostalo nijanse“ .

ZAŠTO JE VAŽNO DA UČIMO?

Polazna osnova svake promene je ideja da u svom životu ili na poslu želimo drugačiji rezultat od postojećeg.

ZATO ŠTO IMAMO POTREBU DA SEBI OLAKŠAMO ŽIVOT I U ISTOM UŽIVAMO.

ZATO ŠTO ZNAMO DA TO ZASLUŽUJEMO.

Da bi u tome uspeli – princip je isti- moramo da se pokrenemo, da budemo u toku sa svim onim što se dešava u našem telu, jednako kao i sa onim u okruženju a što direktno utiče na naš život.

Budi u toku znači- upoznaj sebe, prepoznaj svoje potrebe. Kontekstualne su.

1. korak: VAŽNO JE ODAKLE KREĆEŠ / uvek imaj u vidu startnu poziciju – odgovor na pitanja -zašto si odlučio da se POKRENEŠ/promeniš? Šta će ti ta promena omogućiti?

2. korak: SAZNAJ KAKO DA PRAVILNO POSTAVIŠ CILJEVE /iskoristi smart ili pokreni se model.

Da bi znao gde želiš da stigneš, ciljevi moraju da budu lično tvoji, inspirativni i motivišući.

3. korak: POTREBNO JE DA SE OBAVEŽEŠ, da uložiš određeni napor, vreme, novac, energiju, (da se žrtvuješ) /od nekih stvari i da odustaneš.

Izgovori su uvek dostupni, prilike nisu, zato je potrebn da se obavežeš i budeš fokusiran i disciplinovan.

4. korak: TREBAĆE TI MNOGO STRPLJENJA / spremi se, ciljevi zahtevaju vreme.

Uspeh preko noći zapravo traje danima. Postavi niz manjih ciljeva.

5. korak: MORAŠ DA BUDEŠ ISTRAJAN / fokusiraj se svakodnevno na cilj.

Ukoliko svakoga dana radiš, posvećeno, svakodnevno ćeš smaniivati razdaljinu do cilja.

6. korak: BUDI UPORAN i dosledan / vežba čini majstora.

Svaki majstor je nekada bio šegrt, učenik. Ponavljanje je majka stvaranja rutina.

7. korak: UŽIVAJ U PROCESU /imaj dobar odnos prema sebi, svojim potrebama i okruženju.

Jednako važno je skim ćeš slaviti svoj uspeh, iznad svega, imaj svest o ekologiji.

Iako SAMI MOŽEMO MNOGO, ZAJEDNO ćemo postići mnogo više!

Moj životni poziv je da pokrećem ljude na pozitivnu promenu.

[/fusion_text][fusion_separator style_type=“default“ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““ sep_color=““ top_margin=“5px“ bottom_margin=““ border_size=““ icon=““ icon_circle=““ icon_circle_color=““ width=““ alignment=“center“ /][fusion_separator style_type=“single solid“ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““ sep_color=““ top_margin=“30px“ bottom_margin=“-10px“ border_size=“2″ icon=““ icon_circle=““ icon_circle_color=““ width=““ alignment=“center“ /][fusion_sharing tagline=“Share This Post!“ tagline_color=““ backgroundcolor=““ title=““ link=““ description=““ icons_boxed=““ icons_boxed_radius=““ color_type=““ icon_colors=““ box_colors=““ tooltip_placement=““ pinterest_image=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““ /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=“1_3″ layout=“1_3″ spacing=“5%“ center_content=“no“ link=““ target=“_self“ min_height=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““ background_color=“#faf9f8″ background_image=““ background_position=“left top“ undefined=““ background_repeat=“no-repeat“ hover_type=“none“ border_size=“0″ border_color=““ border_style=“solid“ border_position=“all“ padding_top=“7%“ padding_right=“7%“ padding_bottom=“7%“ padding_left=“7%“ margin_top=““ margin_bottom=““ animation_type=““ animation_direction=“left“ animation_speed=“0.1″ animation_offset=““ last=“true“ first=“false“][fusion_widget_area name=“avada-blog-sidebar“ title_size=““ title_color=““ background_color=““ padding_top=““ padding_right=““ padding_bottom=““ padding_left=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““ /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_global id=“1589″]

Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

    Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

      Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

        Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

          Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

            Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

              Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

                Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali