Reiki

Životna energija koja dovodi u sklad um, telo i duh.

reiki samoisceljlenje

Reiki predstavlja Univerzalnu Životnu energiju koja je u nama i svuda oko nas, takođe, predstavlja i tehniku usmeravanja, kanalisanja te energije sa ciljem harmonizacije čitavog bića i života. Ime Reiki vodi poreklo od japanskog izgovora dva kineska karaktera koja se koriste da predstave značenje i namenu.

Rei – sveobuhvatna, sveprožimajuća energija
Ki – vitalna, životna energija, data svakome rođenjem.
Na edukaciji koristimo cvet Lotosa, koji predstavlja savršen spoj prirode, simbol čistote, plemenitosti, mudrosti i inteligencije. Koren lotosa se nalazi u zemlji, njegova stabljika u vodi, list u vazduhu, a cvet mu je okrenut ka suncu.  Simbol je večne mladosti i univerzalne lepote života, u njemu je jedinstvo  svih elemenata. Koristimo  kreativnost i cvet lotosa, u želji da metaforično predstavimo suštinu Reikija, kroz duhovni rast svakog čoveka, otkrivanje njegovog potencijala, kako bi dostigao svoj maksimum. Na taj način,  svako ljudsko biće pronalazimo u Lotosovom cvatu koje  istovremeno ima prošlost, sadašnjost i budućnost

Reiki  put koji nas vraća sebi.

Rođenjem, sva živa bića imaju slobodu i mogućnosti da koriste svu energiju koja se nalazi u nama i oko nas. Primer korišćenja nesputane energije je evidentan kod dece,  energija je prohodna,  slobodno teče čineći ih razigranim, radoznalim i bezbrižnim. Međutim, odrastajući, usled različitih ličnih potreba i želja, takođe i pritisaka okoline i okruženja, pažnju usmeravamo ka spolja, prilagođavajući se tako odraslima, postajemo ozbiljniji, dečija očaranost jenjava. Počinjemo da se menjamo, podležemo uticaju negativne energije, koja je proizvod nekorisnih  misli i  emocija, i naši energetski kanali postaju slabo prohodni.  Iako energiju ne možemo videti golim okom,  itekako umemo da primetimo kada je neko pun pozitvne energije.

Prošlost, sadašnjost i budućnost

Vreme u kom živimo, način života i tempo koji sve teže pratimo, udaljili su nas i  od prirode i od nas samih,  samim tim uskratili nam mnoge prednosti i bezbrojne mogućnosti koje su nam date rođenjem. Jedna od njih je i korišćenje Životne energije sa kojom se rađamo, koja je u svima nama i koja nas okružuje. Energije koja je univerzalna, dostupna svima, baš kao što je i Reiki univerzalno znanje dostupno svima.

Zašto Reiki?
Zato što je prirodan, jednostavan, beskonačan, dostupan 24/7/365, i zato što je u svima nama.

Efekti Reiki metode

 • Podizanje nivoa svesti
 • Dublje razumevanje sebe i drugih
 • Uspostavljanje ravnoteže uma, duha i tela
 • Postizanje unutrašnjeg i spoljašnjeg mira
 • Razvijanje zdrave ljubavi prema sebi, svim živim bićima, okolini, zemlji, planeti
 • Podmlađenost organizma
 • Oslobađanje od stresa, brzo smirenje
 • Jačanje imuniteta
 • Ubrzani proces isceljenja
 • Podsticanje kreativnosti, sposobnosti i talenata
 • Postizanje ciljeva