Drugi modul NLP Praktičarskog treninga

[av_heading heading=’Drugi modul NLP Praktičarskog treninga’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=“ subheading_active=“ subheading_size=’15’ padding=’10’ color=“ custom_font=“ admin_preview_bg=“][/av_heading]

[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’false’ interval=’5′ control_layout=’av-control-default’]
[av_slide slide_type=’image’ id=’1809′ video=’http://’ mobile_image=“ video_ratio=’4:3′ title=“ link_apply=“ link=’lightbox’ link_target=“ video_controls=“ video_mute=“ video_loop=“ video_autoplay=“][/av_slide]
[/av_slideshow]

[av_textblock size=“ font_color=“ color=“ admin_preview_bg=“]
Drugi modul NLP Praktičarskog treninga za generaciju 2018/2019. održan je 1. i 2. decembra 2018. Trening je vodila trener Tamara Vlahović, asistent praktikant je bila Slađana Galuška.

Učesnici su prvo razmenili iskustva u vezi sa uticajem prethodne obuke na njihovo razmišljanje i ponašanje i podelili sa ostalima deo zapisa iz dnevničkih beleški. Razumeli su zašto su stubovi uspeha cilj, izoštrenost zapažanja i fleksibilnost i postavili su svoje ciljeve.

Usledila je priča u vezi sa komunikacijom kao temom drugog modula. Detaljnije su obrađeni lingvistički elementi NLP-a i ukazano na važnost pozitivnih misli i afirmacija i ulogu reči u našem životu i načinu programiranja svakodnevnih aktivnosti. Razmatrane su tehnike – verbalna i neverbalna komunikacija, kalibriranja, raport, usklađivanje, praćenje i vođenje. Poseban deo je posvećen ulozi povratne informacije komunikaciji. Razgovarali smo i o aksiomima i načinu na koji mogu da utiču da promenimo svoj pogled na svet.

Polaznici su učili šta je uslov za ostvarivanje uspešne komunikacije i kako da razumeju govor svog i tuđeg tela i u vežbama primenjivali NLP tehnike. Govorili su svoje afirmacije i birali najefikasnije aksiome za rešavanje pojedinih teškoća.

Do sledećeg modula će na osnovu novog znanja dopuniti akcioni plan za ostvarivanje željenih ciljeva.

Aksiomi koji su obeležili ovaj modul su:

Veoma duboke promene mogu se desiti izuzetno brzo. Male promene često imaju velike posledice.

Ljudi čine najbolje izbore koje mogu sa resursima koji su im tog trenutka dostupni.

Posebno je bila interesantno zapažanje da se iz knjiga i filmova može učiti o ponašanju koje vodi do željenog cilja. Jedan od navedenih primera bio je dijalog između Alise i Češirske mačke u romanu „Alisa u zemlji čuda“:

„Molim te, hoćeš li mi reći kojim putem da krenem da odem odavde?“

„To u mnogome zavisi od toga gde želiš da stigneš“, odgovori Mačka.

„Nije mi naročito važno gde ću stići“, reče Alisa.

„Onda je svejedno kojim ćeš putem krenuti“, na to će Mačka.

„Samo negde da stignem“, dodade Alisa kao objašnjenje.

„Oh, sigurno ćeš negde stići“, reče mačka, „samo ako budeš dugo hodala.“

Slađana Galuška
[/av_textblock]

Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

  Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

   Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

    Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

     Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

      Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

       Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali

        Popunite formu kako bismo Vas kontaktirali