Još jedna generacija master polaznika dobila je sertifikate u Life&Mind studiju, 13. juna 2020.

 

U svečanoj atmosferi povezan je završetak treninga za majstore NLP-a i sedmi modul praktičarskog treninga i to je bila prilika da se susretnu i zajedno uče dve grupe polaznika. Trening je vodila Tamara Vlahović, asistenti su bile Slađana Galuška, Bojana Šajatović i Vesna Protulipac.

Obuka je započela predstavljanjem – prisutni su govorili o sebi, drugima i značaju učenja NLP-a i primenjivali veštine komunikacije i prezentacije. 

Sledeći blok obeležile su vežbe kroz koje su masteri u ulozi kouča koristili raznovrsne tehnike radi rešavanja problema/poteškoće praktičara u ulozi klijenta. U prvom krugu sami su birali tehnike, dok su u drugom imali zadatak da primene jednu određenu tehniku, među kojima su bili modelovanje, pričanje priča i bajki, biblioterapija, metaprogrami.

Izvođenje vežbe pratili su asistrenti i trener i nakon oba kruga svi učesnici su dali povratnu informaciju u vezi sa tokom vežbe. Stav svih je bio da su master polaznici pokazali umeće u vođenju klijenta i da su rezultati sesije jasni i vidljivi.

U drugom delu treninga polaznici master treninga su predstavili svoje master radove – govorili su o ostvarenim promenama tokom obuke i tehnikama koje su primenjivali i koje su za njih najznačajnije. Istakli su da je NLP doneo velike promene u njihovim životima i da su ostvarili ciljeve postavljene na početku treninga. Pozvali su učesnike praktičarskog treninga da nastave NLP učenje i pronađu svoj put promena.

Usledili su dodela sertifikata, zakuska i fotografisanje.

Dobro raspoloženje, osećanje podrške i prijateljstva i nasmejana lica odlike su ovog lepog i sunčanog junskog dana u Life&Mind studiju.