Sedmi modul

Sedmi modul

 

Sedmi modul NLP Praktičarskog treninga održan je 16 i 17. marta 2019. god. Trening je vodila trener Tamara Vlahović, asistenti su Slađana Galuška i Vesna Protulipac.

 

Na početku modula radili smo evaluaciju dosadašnjih NLP učenja, a učesnice su konstatovale da ukoliko žele da žive srećan i ispunjen život, sve što treba je da koriste strategiju „svakodnevno radi posvećeno i na sebi“. Podelile su i iskustva pisanja eseja, koji je jedan od zadataka za sertifikaciju.

 

Naziv ovog modula je „Uspeh“ pa su učesnice razmišljale i definisale šta za svaku od njih znače pojmovi uspeh i sreća, kao i kako one slave svoje uspehe. Proslaviti uspeh je jednako važno kao i ostvariti ga – tako izbegavamo zamku našeg uma koji neproslavljen uspeh počne da podrazumeva.

 

Pored teme uspeha na treningu smo se bavili okvirima – kakvi sve okviri postoje, koliko je važno prepoznati okvir koji smo usvojili, a onda i način kako ga možemo promeniti. Kroz vežbe učesnice su došle do zaključka da postavljanjem novog okvira, zapravo, izlaze iz svojih ograničavajućih uverenja, menjaju fokus sa svojih mana na svoje vrline i novim okvirom same sebi postaju najbolji prijatelji.

 

Drugog dana modula bavili smo se submodalitetima i polaznice su otkrile da promena submodaliteta dovodi do promene osećanja.

 

Učesnice su izašle iz zone komfora i bile i u ulozi asistenata, vodile su jedna drugu kroz vežbu i uvežbavale otvorenost čula, fleksibilnost i davanje povratne informacije.

 

Na kraju modula buduće praktičarke su napravile svoje lične formule uspeha.

 

Vesna Protulipac