Prikazi knjiga

Uvod u NLP

Knjiga Džozefa O’Konora i Džona Sejmura nastala je 1990. godine, srpski prevod je objavio „Plato“ 2000. i „Kontrast izdavaštvo“ 2017.

Autori Džozef O’Konor i Džon Sejmur su poznati kao vodeći instruktori i savetnici u oblasti NLP-a i građu za knjigu čine materijali sa kurseva koje su držali širom Amerike. U predgovoru navode da sadržaj predstavlja njihova specifična shvatanja i da to nije ni službena ni konačna verzija priče o NLP-u.

NLP Workbook

Za razliku od „Uvoda u NLP“, koji se može smatrati udžbenikom, „NLP Workbook“ je prava radna sveska, tj. vodič kroz metode i tehnike za postizanje rezultata koje želimo. Autor je Džozef O’Konor, a knjiga je nastala 2001. godine. Nije prevedena na srpski jezik i može se naći na internetu u elektronskom obliku.

Ona vodi čtaoca kroz sopstveno iskustvo i uči ga da jasnije vidi, čuje i oseti svet u kom živi, da bolje upozna sebe i razume druge, da shvati zašto radi to što radi i kako kreira sopstvenu stvarnost. Za one koji imaju osnovna znanja o NLP-u, ovo je prilika da steknu celovitu sliku o temi, da praktično isprobaju delovanje NLP-a kroz vežbanja i stvore nove lične ideje.

Ključ za primenu Zakona privlačnosti

Džek Kenfild je američki stručnjak za poslovno savetovanje preduzetnika. Jedan je od duhovnih učitelja koji su učestvovali u stvaranju knjige i filma „Tajna“. D. D. Votkins je američka uspešna preduzetnica i umetnica koja se bavi arhitekturom i grafičkim dizajnom.

U ovom delu koje se može smatrati i priručnikom, autori definišu Zakon privlačnosti i njegovu primenu i pokazuju kako se može primeniti u svim oblastima, od privatnog života, zdravlja i odnosa sa drugima do karijere, stvaralaštva i finansijskog napretka.

U vortexu ostvarenih želja

Još jedna knjiga na temu Zakona privlačenja delo je Ane Bučević, motivacione govornice, kako piše u njenoj biografiji. Ona je 2015. postala jedan od osnivača BigU Akademije za Hrvatsku, međunarodne online edukacione platforme na kojoj se nalaze predavanja sa temom razvoja, poslovnog i ličnog. Iste godine Izdavačka kuća „Kontakt plus“ iz Splita objavila je knjigu „U vorteksu ostvarenih želja“.